Türkiye-Hollanda Ticari İlişkileri Görüş Talebi Hk.

Sayın Üyemiz,

TOBB tarafından iletilen 2 Şubat 2023 tarihli yazıda;Türkiye-Hollanda Dördüncü Dönem Ekonomi ve Ticaret Ortaklık Komisyon (ETOK) Toplantısının, Ticaret Bakanı Sayın Mehmet MUŞ ve Hollanda'nın Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaretten Sorumlu Bakanı Sayın Liesje Schreinemacher'in eşbaşkanlıklarında, 22 Şubat 2023 tarihinde Lahey'de gerçekleştirilmesi öngörüldüğü belirtilerek TOBB’un görev ve yetki alanına giren konular ile ilgili güncel bilgi notlarına ihtiyaç duyulduğu ifade edilmektedir.

Bu itibarla, bahse konu forum hazırlıklarında kullanılmak üzere, Hollanda ile ticari ve ekonomik ilişkilerin artırılmasına yönelik işbirliği imkânları, öncelik verilecek sektörler, ticaretin geliştirilmesi için öneriler, ikili ilişkilerde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri gibi konulara ilişkin görüşlerin 8 Şubat 2023 günü mesai saati bitimine kadar TOBB’a iletilmek üzere Odamız Araştırma ve Dış Ticaret Servisine iletilmesi (ihracatdestek@koto.org.tr) beklenmektedir.

Bilgilerinize sunarız.