Ürün İrtibat Noktası Bildirimi

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı’nın yazısına atfen, "Düzenlenmiş Alanda Karşılıklı Tanıma Yönetmeliği" kapsamında oluşturulan Ulusal Ürün İrtibat Noktası görevinin T.C. Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olduğu belirtilmiştir. Ve bu görev kapsamında belirli bir ürün veya ürün grubuna uygulanan ulusal teknik kurallar vb. hususlarda AB üyesi ülkeler ile Türkiye arasında karşılıklı bilgi talepleri veya paylaşımları yapıldığı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Ürün İrtibat Noktası bildirimleri kapsamında "Litvanya'da İnşaat İşlerine Nasıl Başlanır?" konulu bir bilgilendirici e-postanın Bakanlığa ulaştığı bildirilmektedir. Konuya ilişkin detaylı bilgilere nasıl ulaşılabileceğine dair bilgi notu ve Litvanya'da inşaat işlerine nasıl başlanacağına yönelik iş akışı şeması ekte paylaşılmıştır.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,

Kocaeli Ticaret Odası

Ek: Detaylı bilgi için tıklayınız.