Turizm Sektörüne Hazine Destekli KGF Kefaletli Destek

Sayın Üyemiz,

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Hazine destekli kefalet işlemleri kapsamında Turizm Destek Paketi için Kredi Garanti Fonu A.Ş.’ ye kefalet limiti tahsis etmiştir. KOBİ ve KOBİ dışı işletmelere 01.11.2021 tarihine kadar kullandırım sağlanacaktır.

Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ile bu işletmelerin tedarikçilerinin maaş ve kira ödemeleri başta olmak üzere, sözleşme veya faturaya bağlı tüm sabit giderlerinin ve nakit ihtiyaçlarının karşılanması ve bu sayede salgının nakit akışları üzerindeki olumsuz etkisini azaltarak üretim ve istihdam kapasitelerinin korunması hedeflenmektedir.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisi ve Kredi Garanti Fonu kefaleti ile bankalar tarafından 10 milyar TL kredi sağlanacaktır.

Krediler, 01 Kasım 2021 tarihini aşmamak kaydıyla, azami 12 ay ödemesiz dönem olmak üzere 48 ay vadeli olacaktır.

Faiz oranı, sabit faizli krediler için azami yüzde 14,5, değişken faizli krediler için TLREF + 200 baz puan olarak belirlenmiştir.

Turizm Destek Paketini kullandıracak bankalar: Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Denizbank, Garanti BBVA, Halkbank, İş Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, TEB, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Ziraat Bankası’dır.

Yararlanıcı başına kefalet üst limiti 32 milyon TL ve kredi üst limiti 40 milyon TL olacaktır. Kredi ve kefalet limitleri ciro aralıklarına göre aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

Kullandırılabilecek Kredi Ürünleri

Nakit Kredi:

·         Taksitli ya da rotatif olarak kullandırılacak krediler

·         Nakit çekime kapalı Kredili Mevduat Hesabı

·         Murabaha ürünleri

Gayrinakit Kredi:

·         Kurumsal Kredi Kartı

·         Doğrudan Borçlandırma Sistemi

·         Tedarik Zinciri Finansmanı

·         Mal Alımı Teminat Mektubu

Uygulama esaslarına ilişkin detaylar Kredi Garanti Fonu’nun www.kgf.com.tr adresli internet sitesinde yer almaktadır.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,