Sayın Üyemiz,

Ülkemizde yürütülen dev projelerle, önümüzdeki yıllarda hızlanarak tedarik zinciri çarklarının dönmeye başlayacağı NÜKLEER Sektöre ne kadar hazırız?

Tedarik Zincirinde yer almayı hedefleyen sanayicilerimizi, Nükleer Sektör de en önemli konulardan birisi olan KALİTE YÖNETİM ve GÜVENLİK konusunda Türk-Japon İşbirliği ile hazırlanan 2-Günlük Seminerimize (24-25 Ocak 2018) davet edilmektedir.

Amaç:

• Nükleer sektörde kullanılan standartlar ve kalite yönetim sistemi konusunda Türk firmalarının bilgilendirilmesi
  • Japon firmalarının nükleer sektörde yerlileşme ve kalite yönetimi konusundaki tecrübelerinin ve çıkartılan derslerin öğrenilmesi
  • Sinop Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi kapsamında nükleer kalite ve güvenlik kültürü bağlamında tedarik zincirine girmek isteyen firmaların sağlaması gereken şartlar

Katılımın, organizasyonun düzenlendiği salonlarımızın kapasitesine göre sınırlı sayıda olduğunu ve kaydınızın kesin katılım durumuna göre yapılması hususunu hatırlatıyor;

Detaylar, Kayıt ve Program Akışını aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.  ( Kayıt Sayfamız ve iletişim www.tobb.org.tr/nukleer )

Tarih:

24-25 Ocak 2018

Yer:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (Sosyal Tesisler 1-2-3 Nolu salonlar) /ANKARA

https://goo.gl/maps/PjUu6gi3Sr82 (Google Haritalar Bağlantısı)

Katılımcılar:

• Türk Tarafı: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ankara Sanayi Odası ve NÜKSAK, Türk Standartları Enstitüsü, EUAŞ International ICC, Türk özel sektör firmaları
  • Japon Tarafı: Japon Büyükelçiliği, Mitsubishi Heavy Industires (MHI), TOA Valve Engineering, ATMEA Company, Japan Institute of Nuclear System (INSS)

Seminer Dili:

Japonca ve/veya İngilizce – Türkçe simultane tercüme hizmeti sağlanacaktır.

Kayıt:

• Katılım için tobb.org.tr/nukleer adresinden ek bilgiler verilmiş olup, kayıt formunun doldurulması gerekmektedir.
  • Katılım, organizasyonun düzenlendiği salonlarımızın kapasitesine göre sınırlı sayıda olacaktır.
  • Kayıtların kesin katılım durumuna göre yapılması önem arz etmektedir.
  • Seminer ücretsizdir.

Seminerin Amaçları:

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın nükleer santral projeleri hedefi doğrultusunda; 6/5/2015 tarihli ve 2015/7697 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile onaylanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyetinde Nükleer Güç Santrallerinin ve Nükleer Güç Sanayisinin Geliştirilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma” ile Sinop ilinde yaklaşık 4480 MW kurulu güce sahip ATMEA1 tipi 4 reaktör kurulması planlanmaktadır.

İlk yatırım maliyeti takriben 20 milyar dolar olan (4 ünite/yaklaşık 4500 MW) nükleer santral projelerinde; Türk şirketlerinin öncelikle ülkemizdeki projelerde yer alarak tecrübe kazanmaları, uzun vadede dünyadaki diğer nükleer santral projelerinde de Türk şirketlerinin tedarikçi olabilmelerine zemin hazırlayacaktır. Ayrıca, nükleer santrallerde kullanılan pek çok ekipman termik santrallerde de kullanılmaktadır. Nükleer santrallerde kazanılacak tecrübe ile termik santrallerde kullanılan kritik ekipmanları üretebilme konusunda da önemli bir adım atılacaktır.

Bu çerçevede; Sinop NGS Projesi kapsamında 24-25 Ocak 2017 tarihlerinde Ankara’da “Japan Atomic Industry Forum International Cooperation Center (JICC)” ile ortak bir “Kalite Yönetim Sistemi Semineri” düzenlenmesi planlanmaktadır.

Seminer sonucunda Türk firmalarının Sinop ve diğer nükleer santral projelerinde kullanılan ürün standartları, tedarikçilerde aranan gereksinimler ve nükleer sektörde bütünleşik kalite yönetimi konusunda Japon uzmanlarca bilgilendirilmesi ve nükleer alanda Türk-Japon işbirliğinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Amaçlar şu şekilde özetlenebilir:

SEMİNER PROGRAMI

24 OCAK 2018 (1. Gün)

Süre Konu Konuşmacı Sunum İçeriği
13:30 – 14:00 Kayıt
14:00 – 14:20 Türk ve Japon temsilcilerin yapacağı açılış konuşmaları Taich NODA – Japonya Büyükelçiliği

ASO

TOBB

14:20 – 15:20 Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi ve Yerli Tedarik Çalışmaları Mitsuru UEMURA

–          Sinop Projesinde son durum

–          Sinop Projesi kapsamında yürütülmesi planlanan yerlileştirme çalışmaları

–          Türk firmalarının tedarik sağlayabileceği alanlar