Medikal Sektörünün sorunları KOTO’daki İstişare Toplantısı’nda görüşüldü

Kocaeli Ticaret Odası 11. Meslek Komitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Medikal Sektörünün istişare toplantıları devam etti. Medikal Sektörü Temsilcilerinin yoğun ilgiyle katıldığı toplantıyı KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer yönetti.

Medikal Sektörü İstişare toplantısının açılış konuşmasını yapan Gezer, “COVİD 19 Salgının başladığı günden itibaren ekonomik tedbirlerin alınması için yoğun girişimlerimiz oldu. Odamız tarafından uzun süredir gündeme getirilen ve son olarak da Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde 365 Oda/Borsa başkanlarının katıldığı toplantıda ilettiğimiz medikal ürünlerin ihracatının ön izne bağlı olmadan yapılması gerekliliği karşılık buldu. 2 Mayıs Tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ değişikliği ile solunum cihazları ve sarf malzemelerinin ihracatındaki ön izin şartı kaldırıldı. Finansman sıkıntısı çeken işletmelere TOBB KOTO Denizbank İşbirliğiyle Nefes Kredisiyle yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Kocaeli’deki Medikal Sektöründeki üretici ve toptancı olarak faaliyet gösteren firma temsilcileri yaşadıkları sorunları örneklerle anlatırken, kamu kesimine verdikleri ürünler için ödemelerin uzun vadede yapıldığını gecikmelerin yaşandığını vurguladılar.