125.Yıl

122.Yıl

KURBAN BAYRAMINDA KIYMA ÇEKİMİ

Sayın Üyemiz,

Kocaeli Valili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Odamıza iletilen yazıda, Kurban Bayramı döneminde kesilen etlerin bir kısmı vatandaşlarımız tarafından kıyma olarak değerlendirilmektedir. Her yıl izinsiz yerlerde ve uygun olmayan şartlarda (fırın, nalbur, büfe, lokanta vb. yerlerde) kıyma çekildiği yönünde şikayetler İl Müdürlüğüne ulaştığı belirtilmektedir.

Kıyma çekilmelerinin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren ( kasap ve et parçalama tesisleri gibi) kayıt/onay kapsamındaki gıda işletmeleri tarafından yapılması gerektiği bildirilmektedir.

Üyelerimizin cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için kasap ve parçalama tesisleri dışında kıyma çekimini yapmamaları hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

KOCAELİ TİCARET ODASI