KOTO’daki toplantıda Fethiye Caddesi Projesi esnafa anlatıldı

İzmit Belediyesi’nin Fethiye Caddesinde yapacağı yeni düzenlemelerin tanıtım toplantısı cadde esnafının da katılımıyla Kocaeli Ticaret Odasında yapıldı.

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Akın Doğan, KOTO Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Bulut, KESOB-Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, İKM Başkanı Murat Öztürk, Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç, İzmit Belediyesi Etüt Proje Müdürü Nilgün Sağıroğlu, birinci seçilen projenin mimarları Mehmet Cemil Aktaş, Pınar Kesim Aktaş, STK Temsilcileri ve Fethiye Caddesi esnafı katıldığı toplantıda proje çeşitli yönleriyle esnafa anlatıldı.

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut toplantının açılış konuşmasında,“Fethiye Caddesi projesinin kentimizi eski günlerine tekrar döndüreceğine inancımız tam. Biz Kocaeli Ticaret Odası olarak belediyemizle uyum ve iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Siz değerli Fethiye Caddesi esnafımız da projeye dair fikir ve önerilerinizi belirterek projeye katkıda bulunabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Kent merkezi bizim için önemli. Kent merkezinin çekim merkezi olabilmesi için kaliteli mekânlar olmalı. Bunun için de çevre düzenlemesinin gerçekten şık ve yerinde olması gerekiyor.’dedi

Konuşmaların ardından 59 proje arasında birinci seçilen projenin mimarları Mehmet Cemil Aktaş ve Pınar Kesim Aktaş tarafından proje sunumu gerçekleştirildi. Sunumda Fethiye Caddesi ve caddeye bağlı ara sokaklarda ışıklandırma, dinlenme alanları, dükkân tabelaları ve zemin gibi birçok detay bölge esnafıyla paylaşıldı.