Denetimli serbestlik ve koruma kurulu sistemi ülkemizde, 20/07/2005 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 5402 sayılı Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu ile uygulanmaya başlanmıştır.

Denetimli Serbestlik Nedir?
Denetimli serbestlik, “Mahkemece belirtilen koşullar ve süre içinde, denetim planı doğrultusunda şüpheli, sanık veya hükümlünün toplumla bütünleşmesi açısından ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı toplum temelli bir uygulamayı” ifade etmektedir.

Denetim Serbestlik ve Koruma Kurulu Sistemi
Denetimli serbestlik ve koruma kurulu ile kanunlarla başı derde giren kişilere, tabiri caizse ikinci bir şans verilmektedir.
Denetimli serbestlik ve koruma kurulu sisteminde uygulanan eğitim, rehberlik ve iyileştirme çalışmaları ile sanık, hükümlü ve eski hükümlülerin yeniden topluma uyum sağlayarak gündelik yaşamlarına dönmeleri hedeflenmektedir.
Koruma Kurulları
Cumhuriyet Başsavcısı başkanlığında,
-Baro Başkanı
-Belediye Başkanı
-Ceza İnfaz Kurumu Müdürü
-Denetimli Serbestlik Müdürü
-Milli Eğitim Müdürü
-Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü
-Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü
-Çalışma ve İş Kurumu Müdürü
-Ziraat ve Halk Bankası Müdürleri
-Ticaret, Sanayi, Ziraat Odaları, Borsalar, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanları,
– Varsa kamuya ait fabrikalar ile istekleri halinde kamuya yararlı dernek ve vakıflar ve özel bankaların yöneticilerinden, oluşur.

Hedef kitle:
– Suçtan zarar gören mağdurlar veya birinci derecedeki yakınları,
– Eski hükümlüler,
– Denetimli Serbestlik yükümlüleri.

Bu hedef kitlenin;
İş, eğitim, psiko-sosyal destek, kendi işini kurmak için kredi ve benzeri taleplerine destek olunmaya çalışılıyor.
Eğitim ve İyileştirme Çalışmaları
-Bireysel Görüşmeler,
-Grup Çalışmaları,
-Paydaş Kurumlarla Yapılan Çalışmalar,
-Boş zaman yapılandırması.
2017 YILI PLANLAMASI
1- “Harikalar Sahili Şimdi Daha Bir Harika” Çevre Bilincini Arttırma Projesi,
2- “Narkotik Eğitim Tırı Kocaeli’de” Madde Bağımlılığı ile İlgili Farkındalık Projesi,
3- Girişimcilik Kursu,
4- Su Bazlı Boyacılık Kursu,
5- Kaynakçılık Kursu,
6- İş Makinaları Operatörlüğü Kursu,
7- CNC Operatörlüğü Kursu,
Projelerinin hayata geçirilmesi planlanmaktadır.

AMAÇ VE BEKLENTİLER
Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce desteğe ihtiyacı olanlardan tespit edilenlerin, rehberlik, eğitim ve iyileştirme süreçlerinin tamamlanmasının ardından eleman ihtiyacı olan firmalara yönlendirilmesi yapılarak; işe alımlarının sağlanması amaçlanmaktadır.

BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN:
Sevilay DUMAN Halil AYTİN
Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Müdürlüğü
Denetimli Serbestlik Uzmanı Denetleme Memuru
Telefon: 0 262 325 57 56 – 325 77 66 (dahili: 110)