Kocaeli Ticaret Odası, yılın son meclis toplantısını gerçekleştirdi

Kocaeli Ticaret Odası, 2019 yılının son meclis toplantısını 25 Aralık 2019 Çarşamba günü gerçekleştirdi. Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan’ın yönettiği oturum, Aralık ayı faaliyet raporunun görüşülmesiyle başladı.

Aralık ayı faaliyet raporunu sunmak üzere konuşma gerçekleştiren KOTO Başkanı Necmi Bulut, 2020 yılına dair dileklerini paylaşarak şu ifadelere ye verdi; “Faaliyet Raporumuz sizlere ulaştı. Konu başlıklarına kısaca değinmek isterim.

5-8 Aralık tarihleri arasında Doğu Marmara Bayilik Ve Markam Olur Musun Fuarı Ve Kahve Festivalini Gerçekleştirdik. Fuarımıza katılan, ziyaret eden herkese teşekkür ederim.

KOİF’20 İşbirliği Protokol İmza Törenine Katıldık. Fuar 9-11 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleşecek.

Uzmanlar Platform’un ilimizde ağırladığı Senegal Heyetine biz de eşlik ettik. Kendilerini hem Teknopark’da hem Odamızda ağırladık ve gerçekleştireceğimiz CoMatching etkinliğimize davet ettik. Bu vesileyle Sayın Yusuf Tursun’a da teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olarak ilimize gelen Moldova Kişinev Belediye Heyeti ile akşam yemeğinde bir araya geldik. Heyet, Kişinev Belediyesi’nin önümüzdeki dönem planlaması ile ilgili örnek şehirlerde araştırma yapmaktadır.

Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Atalay, İtalya ve Slovenya’ya iş programı gerçekleştirdi.

TOBB Başkanımız ile birlikte Berlin Programı’na katıldık ve gördük ki, Odalar ve Borsalar Birliğimiz ülkemiz adına oldukça verimli çalışan kurumlardan biri. Bunu bizzat yaşayarak gördüm. Yapılan toplantı içerikleri ile ilgili kapsamlı videoya Odamız web sayfamızdan ulaşabileceksiniz.

Odamızda bu ay da pek çok bilgilendirme semineri gerçekleşti. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgilendirme Semineri, Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Ve Kayıtlarının Tutulması Yönetmeliği Bilgilendirme Semineri, E-Fatura, E-İrsaliye Bilgilendirme Semineri, İzmit Simidi Coğrafi İşaret Bilgilendirme Toplantısı, Ahşap Ambalaj İhracatçıları Toplantısı.

Kent Dinamiklerimizle ilişkilerimizi sürdürdük. İzmit İlçe Kaymakamlığı, İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ettik. İyi Parti İl Yönetimini Ağırladık.

İktisadi Kalkınma Vakfı 57. Olağan Genel Kurul Toplantısına Katıldık.

Halk Ekmek Büfesi’nin Açılışına Katıldık.

Çizgi Üstünde 12. Sektörel Performans Ödül Töreni’ne Katıldık.

Kocaeli Valimiz Sayın Aksoy’a Sağlık Sektörü Raporumuzu Sunduk.

• Komitelerimiz çalışmalarına devam etti. 15. Meslek Komitesi Körfez TO Ve Gebze TO İle Eş Meslek Komite Toplantısı Gerçekleştirdi.

• 8. Meslek komitesi üye ziyaretleri gerçekleştirdi.

• 4,7,10,12 ve 13. Meslek komitelerimiz sektör toplantılarını gerçekleştirdiler.

• Kadın Girişimciler Kurulumuz çalışmalarına devam ettiler. Ayvalık TSO ‘yu ziyaret ettiler.

• Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Dünya Mühendisler Günü Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı.

• Odamızda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü İle İlgili Etkinlikler Gerçekleştirdik.

Değerli Meclis Üyeleri,

2020 yılında da hedefimiz, başarılarımızı artırarak devam ettirmek. Faydalı projeler sunarak önce Odamıza, ilimize ve nihayetinde ülkemize verimli olacak kazanımlar sağlatmaktır.

Hedeflerimizi belirtecek olursak;

• Sanayici, üretici ve toptan satış yapan iş kollarımız için yeni alan planlaması ve uygulaması konusunda taleplerimiz olacak.

• İş insanlarımıza ortak proje çalışmaları yapma konusunda Oda olarak öncülük edeceğiz.

• Kurumlar nezdinde üyelerimiz lehine daha fazla lobi faaliyetleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

• Herkesin kabul ettiği üzere ilimizin bir kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Şehrimizin ticari ve görsel değişimi için kentsel dönüşümü, sunacağımız projelerle teşvik edeceğiz.

• Tüm ilçelerimizin özdeğerlerini öne çıkaracağı çalışmalar yaparak özellikle Kartepe ve Kandıra ilçelerimizde turizmin gelişmesi için yerel yönetim ve ilgili bakanlıklara girişimlerimiz ve önerilerimiz olacak.

2020 yılının şehrimize ve memleketimize hayır ve bereket getirmesini diliyor, hepinize sağlıklı ve mutlu olacağınız bir yıl temenni ediyorum.”

Akabinde, Kasım ayı mizanı görüşülerek onaya sunuldu, 2020 Yılı İş Planı görüşülerek onaya sunuldu, 2020 Bütçe ve ekleri görüşülerek onaya sunuldu.

Toplantı, dilek ve temenniler bölümüyle sona erdi.

Kocaeli Ticaret Odası Aralık ayı faaliyet raporuna ulaşmak için tıklayınız…