İzmit Belediye Başkanından KOTO Yönetimine İzmit Çarşısı E-Ticaret Sitesi tanıtımı

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’u  ziyaret eden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 9 Şubatta hizmete girecek E-Ticaret Sitesi İzmit Çarşısı projesinin detaylarını anlattı.

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Başkan Yardımcıları Hüseyin Gezer ile Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Akif Şen, Abdurrahman Çuhadar ve Yusuf Erenkaya’nında buluduğu ziyarette İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet’e Başkan Yardımcısı Nurettin Bulut, Meclis Üyeleri Ertuğrul Malkoç ve Mehmet Baştürk ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sinem Gülenç eşlik etti.

Ziyarette konuşan Başkan Hürriyet, “Pandemi ile birlikte internetten alışverişin yaygınlaştığı bir dönemdeyiz. Yerel kalkınma için esnafın tek başına bir şeyler yapması çok zor. Bir süre önce başladığımız ve altyapısını tamamladığımız, 9 Şubat’ta faaliyete alacağımız İzmit Çarşısı ile üreticileri ve tüketicileri bir araya getireceğiz. Şuanda 17 bin üyesi olan Good4Trust ile işbirliği içerisinde İzmit Çarşısı projesini hayata geçiriyoruz. Doğal üretimin desteklenmesi ve satış ağının genişletilmesi amacıyla kurulmuş bir platform. Biz de bu sisteme entegre olduk ve büyüttük.  İlk etapta kooperatifimizde ve İZMEK’te üreten kadınlarımızın satış yapabileceği e ticaret imkânı sağlamak istedik fakat sonra bunu daha da büyütmeye karar verdik. Şimdi biz bunu esnafı, çiftçiyi, tüm kooperatifleri ve yerel üreticiye hizmet sunanlar da dâhil herkesi bu sistemin içerisine rahatlıkla girebilir hale getirdik. Bu halkayı büyüttük. Pandemide doğal ürüne, üretime yatkınlık arttı. Üretici ve satıcı artık daha çok dijital platformlarda yer almaya çalışıyor. İzmit Çarşısı’nın diğer dijital pazarlama platformlarından bir farkı var. Kredi kartı kesintisi yok, dükkân kirası yok.’ şeklinde açıklama yaptı.

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede ‘Esnaf ve üyelerimizin yararına olacak her türlü projede İzmit Belediyesi ile işbirliği yapacaklarını söyleyerek, konunun uzun vadede de yararlı bir çalışma olacağını vurguladı.