FRANSA YAİHRACAT YAPACAK FİRMALARIMIZA YÖNELİK UYARI HK.

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce tarafımıza tebliğ edilen yazıda, Lyon Başkonsolosluğu Ticaret Ateşeliği’nin iligili yazısına atfen;

Fransa’da tanınmış firmalar adına ürün alacaklarına dair bazı art niyetli kişilerin işletmelerimiz ile iletişime geçtiği açıklanarak, bu şekilde irtibat kuranların kimlik teyidlerinin ilgili firmalardan yapılması gerektiği bildirilmiştir.

Yazıda devamla, iletişime geçen kişilerce kullanılan e-posta adresinin Fransız firmasının ismini taşıyan bir uzantısının olmasına, Fransız firmasının resmi evraklarının iletilmesine (bilanço vb.), yapılan tekliflerde veya sözleşmelerde Fransız firmasının mührünün kullanılmasına kesinlikle güvenilmemesinin, firmalarımızın kayıp yaşamamaları açısından önemli olduğu ifade edilmiştir.

İlgili yazı Ek’te paylaşılmıştır. Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Kocaeli Ticaret Odası