Emlak Katılım Bankası Kredileri İle İlgili Girişimlerde Bulunuldu.

Son zamanlarda konut sektöründe yaşanan durgunluk nedeni ile üyelerimizin mevcut proje satışında sorunlar yaşadığı, yeni projelere başlayamadığı ve piyasadaki firmaların önlerini görebilmeleri açısından inşaat sektöründe planlı ve kapsayıcı bir modelin hayata geçirilmesi gerektiği ifade edilmektedir. Bu bağlamda; emlak sektörüne finansal çözümler üreten, yerel üretimi destekleyen, sürdürülebilir büyümeye hizmet eden, toplumun sosyoekonomik yapısına katkı sağlayacak projelerde yer alan yenilikçi bir katılım bankası olmak misyonuyla yola çıktığınız bu süreçte komitemiz tarafından aşağıda belirlenen konular ile ilgili ilgili merciler nezdinde girişimlerde bulunuldu.

- Müteahhitlere projeden kredi açılmasının sağlanması

- Emlak Konutun verdiği garantiyi Emlak Katılım Bankasının da vermesinin sağlanması

- Proje odaklı arazi kredisi verilmesinin sağlanması

- İlbank üzerinde temlik şartı ile kamu alacaklarının garanti haline getirilmesinin sağlanması