TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Sanayi Odası işbirliğinde, Kocaeli Ticaret Odası’nın destekleri, diğer yandan; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TAKMAKBİR), Türkiye Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Merkez Birliği (TÜKEBİR), Kocaeli Valiliği, Kocaeli Ticaret Odası, İzmit Belediyesi, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Ticaret Borsası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası, Akyazı Ticaret Borsası ve KOSGEB’in de katkılarıyla düzenlenen Doğu Marmara Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ve Doğu Marmara Sera, Bahçe ve Süs Bitkileri Fuarı kapılarını açtı.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM

Fuar açılışına Kocaeli Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Volkan Yılmaz, Hüseyin Gezer, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, KOSGEB Kocaeli Müdürü İbrahim Ustamer, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, KOTO Genel Sekreteri Mert Anlıpak, Genel Sekreter Yardımcısı Sezgin Özkarayel, ilçelerdeki kooperatif başkanları, muhtarlar ve ziyaretçiler katıldı.

KOCAELİ TARIM BAŞKENTİ OLACAK

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Alagöz, “Kocaeli’yi Sanayinin başkenti olmanın yanı sıra ticaretin başkenti de yapacağız demiştik. Tarım Başkenti’de olacak. Ticaret Odamız ile düzenlediğimiz İDEV’de muazzam işler yaptı. Bugün Tarım Fuarımız ilk kez yapılıyor. Bu Fuarın şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

YILMAZ: FUAR VE KONGRE MERKEZİ OLMAK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ

Kocaeli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz da, “Kocaeli Ticaret Odası olarak kent dinamiklerimiz ile birlikte şehrimize ve ülkemize değer katmak için çok çalışıyoruz. Özellikle şehrimizin potansiyelini ortaya çıkarmak için harekete geçip, birbirinden değerli projeler gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. İlimiz başta olmak üzere Doğu Marmara’nın, Anadolu yakasının ‘fuar ve kongre merkezi’ olması için çaba sarf ediyoruz. Ve bu amacımıza başarılı organizasyonlarımızla hızla yaklaşıyoruz.

YILIN 12 AYI FUAR

Amacımız İDEV ve SANTEK gibi fuarcılık markalarının artması ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nin, yılın 12 ayı fuarlara ev sahipliği yapan ve Anadolu yakasından itibaren tüm Doğu Marmara’nın fuar merkezi haline gelmesidir. Doğu Marmara Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarımızın da bu noktalardaki işlevini yerine getirerek sektörün ulusal, bölgesel ve uluslararası oyuncularını bir kez daha buluşturmasını bekliyor, fuarda yer alan tüm firmalara ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

DOĞAN: FUARLAR MOTİVASYON KAYNAĞIDIR

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, daha büyük fuar merkezleri yapma gerekliliğini ifade ederek, “Uluslararası alanları açalım, kent gelişimi adına bu önemlidir. Fuarımızın önemli bir özelliği var. Köylülerimize tarımsal alan olanları ve bitki teknikleri ile ilgili olanları ilgilendiriyor. Bu şehirdeki verimi ve üretimi 7 gün 24 saate yaydığımız sürece önemli başarılar geleceğine inanıyorum. Bu fuarlar motivasyon kaynağıdır. Yetiştiricilik bu kente yakışır derecede olmalıdır. Sektörün oluştuğunu görüyoruz ve destekliyoruz. Estetik değerler kazandırmaya çalışıyoruz. Fuarımız bereketli olsun” dedi.

ÖZAK: TARIMA BÜYÜK DESTEK VERİYORUZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Ülkemizin geleceği için sanayinin ve yüksek teknolojinin yanı sıra sağlıklı ve güvenli gıdaya ve dolayısı ile tarıma da büyük bir önem verilmelidir. Gelişen teknolojiyle birlikte yapay gıdaların insan sağlığı için oluşturduğu tehdit karşısında kendi tarımsal ürünlerimize sahip olmak ve bu alanda eskiden olduğu gibi yeniden kendi kendine yeten bir ülke durumuna gelebilmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma büyük destek veriyoruz” dedi.

BÜYÜKÇELİK: İLİMİZE BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK

Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, “Kocaeli Sanayi anlamında Türkiye’nin sayılı illerinden bir tanesidir. Kocaeli Sanayi yatırımlarının yan sırada tarım alanlarıyla da ile ülkemizin en önemli kentlerinden bir tanesidir. Bu anlamda Doğu Marmara Tarım Fuarı’nın çitçimize büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve fuarın faydalı geçmesini diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini birlikte kesti. Açılışın ardından davetliler hazırlanan stantları gezdi. Fuar 15 Nisan 2018 Pazar gününe kadar açık kalacak.