İzmit Belediyesi tarafından Bosna Hersek’in Travnik şehrinde yaptırılan 15 Temmuz Özgürlük ve Bağımsızlık Parkı, hafta sonu düzenlenen törenle açıldı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın davetiyle Bosna’ya giden Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, İzmit ve Travnik protokolüyle birlikte parkın açılışına katıldı.

Başkan Bulut, 15 Temmuz Özgürlük ve Bağımsızlık Parkı’nın kardeş olan Türk- Bosna halkını birbirine daha da yakınlaştıracağını ifade ederek, ‘Özgürlük ve Bağımsızlık’ parkının 1 Mart 1992 tarihinde yapılan referandumla bağımsızlığını ilan eden Bosna Hersek’e çok yakıştığını söyledi.

Başkan Bulut, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a, 15 Temmuz Özgürlük ve Bağımsızlık Parkı dolayısıyla teşekkür ederek, kutladı. Başkan Necmi Bulut, kentteki ticari işbirliklerini görüşmek amacıyla ayrıca Saray Bosna Sanayi Odası Temsilcisi Rizviç Şaban ile de bir araya geldi. Başkan Bulut, oda üyeleri için yatırım fırsatları konusunda kapsamlı bilgi aldı.