Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan, Kocaeli TV ekranlarında Kadriye Karademir’in moderatörlüğünde yayınlanan ‘Günün Manşet’i programının canlı yayın konuğu oldu. Bir saati aşkın süre yayınlanan programda Karademir’in, Kocaeli Ticaret Odası’na ve çalışmalarına dair sorularına önemli yanıtlar verdi.

KOCAELİ TİCARET ODASI NE İŞ YAPIYOR?

Başkan Akın Doğan, önceliklerinin üyelerin sorunu ve çözüm yolları olduğunu vurgulayarak, “Göreve geldiğimiz günden bu yana üyelerimizin sorunlarına özellikle hassasiyet gösterdik ve çözümü için TOBB nezdinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde çok önemli sonuçlar elde ettik. Mesela, ‘Tek Durak Ofis Projesi’ kapsamında KOTO’da daha ucuz ve zahmetsiz şirket kurmanın yolu açıldı. Ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan KOBİ’lerimizin finansman sorunlarının giderilmesi talep edilmişti bu amaçla “TOBB Nefes Kredisi” projesi hayata geçirildi. “KOBİ’lere büyük yükler getiren İş Sağlığı/Güvenliği mevzuatı, yeniden düzenlenmeli” dedik. 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için; iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırma zorunluluğu, 1 Temmuz 2017 tarihinden 1 Temmuz 2020 tarihine ertelendi. Eğer bu gerçekleşmeseydi şimdi; yanında doktor çalıştırmayan berbere astronomik cezalar kesilecekti. Üyelerimizin bize ilettiği sorunların çözümü için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.