Bilindiği gibi ikinci el motorlu kara taşıtı alımı satımı yapanlar veya bu sektöre yeni girecek olanlara yetki belgesi alma zorunluluğu ve buna bağlı olarak da Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirilmiştir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş, (MEYBEM A.Ş.) tarafından Odamız işbirliğinde gerçekleştirilecek sınavlar neticesinde “Mesleki Yeterlilik Belgeleri” verilecektir.

Bu kapsamda; Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Yapan veya yapacak olanların “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almak için Odamıza başvuru yapmaları gerekmektedir. Konu ile ilgili bilgi notuna ve başvuru formlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITLARI MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU BİLGİ NOTU

ELEKTRONİK BAŞVURU FORMU MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM SATIM DANIŞMANI SEVİYE 4 17UY0298-4

ELEKTRONİK BAŞVURU FORMU MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM SATIM DANIŞMANI SEVİYE 5 17UY0298-4

BİLGİ İÇİN: Serap Karaca- 0262 322 30 10 (Dahili: 152)